LOG IN BLIV MEDLEM
  • English
  • Dansk
Kontakt os

Adresse

Rygårds Alle 1
2900 Hellerup
Tlf: 3946 3600
Jura tlf: 3946 3605
Presse tlf: 2176 8404 pd@pharmadanmark.dk

Sekretariatets åbningstider

Mandag - torsdag 9.30 - 16.00
Fredag 9.30 - 14.00
Navn Stilling Telefon E-mail
Andreas Thilqvist Konsulent 2893 3311 at@pharmadanmark.dk
Annette Meyer Økonomi- og administrationschef 3946 3600 am@pharmadanmark.dk
Arendse Veirø Specialkonsulent, cand. jur. Barselsorlov ave@pharmadanmark.dk
Bente Gade Chef for ledelsessekretariatet 5121 0661 bg@pharmadanmark.dk
Bo Ekkert Knudsen Juridisk chef, advokat 3946 3633 bek@pharmadanmark.dk
Casper Gad Advokat 3946 3627 cg@pharmadanmark.dk
Christian K. Thorsted Kommunikationschef 2176 8404 ckt@pharmadanmark.dk
Frederik Kragh Nielsen Politisk konsulent 2448 6266 fkn@pharmadanmark.dk
Gry Hamborg Advokat 3946 3635 gh@pharmadanmark.dk
Iben Treebak Chefkonsulent, Karriere & Netværk 3946 3618 ibt@pharmadanmark.dk
Jakob Ørum Jørgensen Advokatfuldmægtig 3946 3615 jj@pharmadanmark.dk
Julie Strægaard PA for ledelsen 3132 6212 js@pharmadanmark.dk
Karin Ortmann Servicemedarbejder 4084 9833 ko@pharmadanmark.dk
Lotte Skovdal PDA sagsbehandler og arrangementskoordinator 3946 3609 lsk@pharmadanmark.dk
Mai-Brit Ladekarl Karrierevejleder 3946 3628 mbl@pharmadanmark.dk
Malene Dalmark Espeland Kommunikationskonsulent 3010 2277 mde@pharmadanmark.dk
Marie Fog Faglig chefkonsulent 3025 5311 mf@pharmadanmark.dk
Natasia Lykkeholm Klausen Advokat 3946 3636 nlk@pharmadanmark.dk
Rikke Løvig Simonsen Formand for Pharmadanmark 3124 0265 rls@pharmadanmark.dk
Sarah Piil Kommunikationskonsulent 6168 9854 ssp@pharmadanmark.dk
Simone Skovvart Piil Studentermedhjælper 3946 3606 spi@pharmadanmark.dk
Susanne Vodstrup Receptionist 3946 3607 sv@pharmadanmark.dk
Susie Stærk Ekstrand Adm. direktør 3017 8865 se@pharmadanmark.dk
Troels Yde Toftdahl Politisk Chef 4146 3626 tyt@pharmadanmark.dk
Du er her:
Hjem - Nyheder - Ministerinterview i Pharma

Ministerinterview i Pharma

Ministerinterview i Pharma
29.10.2019 Redaktionen

Erhvervsminister Simon Kollerup ser den danske life science-industri som et rigtig godt eksempel på, at samfundets investeringer i sundhedssektoren og forskningsinstitutionerne skaber værdi hele vejen rundt i form af produkter og teknologi, som Danmark tjener gode penge på, og som samtidig gør rigtig god gavn hos patienterne. Han anerkender, at stærke kompetencer er afgørende for industriens succes.

Life science er en dansk styrkeposition, og industrien leverer et stort og vigtigt bidrag til samfundsøkonomien – en årlig eksport på 108 milliarder kroner, kilde til 83.000 arbejdspladser og 31 milliarder kroner i udenlandske investeringer. Danmarks nye erhvervsminister er naturligvis meget opmærksom på industriens stigende betydning for samfundet.

”Velfærdssamfundet er forudsætningen for et stærkt erhvervsliv, og et stærkt erhvervsliv er forudsætningen for velfærdssamfundet. Det synes jeg, at life science-industrien illustrerer godt. Samfundets investeringer i sundhedssektoren og forskningsinstitutionerne bliver til produkter og teknologi, som vi tjener gode penge på, og som samtidig gør rigtig god gavn ude hos patienterne,” siger Simon Kollerup, som 27. juni afløste den konservative Rasmus Jarlov som erhvervsminister.

Simon Kollerup lægger også stor vægt på life science-områdets betydning for Danmark i form af arbejdspladser og eksport. ”Life science-industrien leverer ikke alene, når det kommer til eksport og omsætning, men skaber også rigtig mange arbejdspladser – både inden for forskning og produktion. Alene fra 2008 til 2016 steg beskæftigelsen i life science-virksomhederne med knap 20 procent,” bemærker ministeren.

En anerkendelse
Simon Kollerup mener, at sidste måneds samarbejdsaftale, en såkaldt BioBridge, med den amerikanske gigant Texas Medical Center (TMC) er en anerkendelse af Danmark som life science-nation.

”Ikke mindst af vores dygtige virksomheder, vores stærke sundhedsvæsen og vores internationale forskningsmiljøer.”

Med samarbejdsaftalen åbnes dørene for, at innovative danske sundhedsvirksomheder kan udbrede deres løsninger til hele verden.

Spørgsmålet er nu, hvordan man sikrer, at vi fortsat kan have en stærk life science-industri herhjemme, og hvordan man fra politisk side kan være med til at understøtte dens udvikling. Her mener erhvervsministeren, at mere velfærd og vækst i life science-industrien går hånd i hånd.

”For life science-branchen arbejder tæt sammen med sundhedsvæsnet for hele tiden at skabe ny og bedre behandling til vores patienter. Her vil jeg gerne ind og hjælpe med at styrke udviklingen af nye løsninger ved hjælp af for eksempel innovative indkøb i det offentlige,” siger ministeren.

Højtuddannet arbejdskraft et af de vigtigste parametre
Som fagforening for nøglemedarbejdere inden for life science mener Pharmadanmark, at adgangen til højtuddannet arbejdskraft er et af de vigtigste parametre for industriens succes – og for industriens fortsatte trivsel. Simon Kollerup er helt enig med Pharmadanmark i, at de rette kompetencer skal være tilgængelig for industrien.

”Det er derfor, Socialdemokratiet bl.a. støttede udvidelsen af forskerskatteordningen tilbage i 2017. Så sent som i foråret stemte vi også for en ændring af udlændingeloven, der gør, at store virksomheder ikke længere bliver smidt ud af fast track-ordningen på grund af små fejl, og så en ansættelse i en dansk virksomhed bliver mere fleksibel for udlændinge.”

Forskerskatteordningen indebærer, at forskere og nøglemedarbejdere, som rekrutteres i udlandet, kan slippe billigere i skat, mens Fast track-ordningen gør det nemmere, hurtigere og mere simpelt for virksomheder at hente udenlandske medarbejdere med særlige kvalifikationer til Danmark.

Kvalitet af uddannelse
Simon Kollerup forklarer, at regeringen ønsker at fokusere på kvaliteten af den arbejdsstyrke, som life science-industrien og andre væksterhverv har til rådighed.

”Frem for at fokusere på at øge kvantiteten i arbejdsudbuddet, sådan som tidligere regeringer har gjort, arbejder vi i den nye regering generelt mere med fokus på at øge kvaliteten af arbejdsudbuddet. Det vil bl.a. sige, at vi ønsker at øge af kvaliteten af vores uddannelser – ikke mindst uddannelsernes relevans for arbejdsmarkedet.”

Regeringen lægger i sit forslag til finanslov op til at stoppe de årlige faste besparelser på uddannelse - det såkaldte omprioriteringsbidrag. Det vil betyde en annullering af besparelser på 300 millioner kroner i 2020 på de videregående uddannelser.

Han tilføjer, at regeringen har fokus på opkvalificering af den danske arbejdsstyrke. Her er han altså helt på linje med Pharmadanmark, som har udpeget efter- og videreuddannelse som en af de store udfordringer på fremtidens arbejdsmarked.

”Der er ingen tvivl om, at når forretningen baserer sig på forskning, og man er afhængig af ny teknologi, så kræver det bl.a. efteruddannelse af høj kvalitet til medarbejderne,” understreger han.

Fødekæde fra universiteter til industri

Der eksisterer i dag en vigtig fødekæde i form af god forskning fra universiteterne til life science-industrien, som kan kommercialisere forskningen. Her er den nye erhvervsminister meget optaget af at styrke relationen mellem for eksempel erhvervslivet og forskningen.

”For Danmark halter stadig bagud i forhold til andre lande, når det kommer til at skubbe viden fra universiteterne ud til virksomhederne. Men vores forskning er jo i verdensklasse. Og vi skal have meget mere af den ud at arbejde i form af produkter, der gavner patienterne og dansk eksport,” slutter han.

 

Læs resten af Pharma 8, der udkommer i morgen 30. oktober. Foto af Søren Bidstrup/ Ritzau Scanpix

22.11.2019
Halvdelen af alle utilsigtede hændelser i sundhedsvæsenet skyldes medicin. Samtidig produceres mængder af medicin, der svarer til vægten af 8 blåhvaler - 8000 tons - som affald på et år. Det er...
20.11.2019
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen (S) skal 4. december i åbent samråd i Folketingets Beskæftigelsesudvalg. Emnet er arbejdsmiljørepræsentanter på det private arbejdsmarked, som i dag...
18.11.2019
I dag begynder World Antibiotic Awareness Week, som WHO hvert år markerer for at skabe fokus på korrekt brug af antibiotika og truslen fra antibiotikaresistens. I den anledning iværksætter Det...
02.11.2019
Rikke Løvig Simonsen blev genvalgt som formand for fagforeningen Pharmadanmark på årets repræsentantskabsmøde. “Fællesskab, faglighed og forsikring” var omdrejningspunktet for Rikke Løvig...
@ 2017 Pharmadenmark    CVR 65250314